Geschiedenis

Dit jongerencentrum bestaat sinds 1978 onder de naam ' De Sperwer'. Het oorspronkelijke pand was van jongerencentrum 'Club '65' (opgericht in 1965) en is later onder de naam 'Poker Flush' doorgegaan tot juni 1978 waarna 'De Sperwer' is opgericht.

Op donderdag 15 november 1990 is De Sperwer verhuisd en officieel heropend in een pand waar voorheen de zes tellende kleuterschool 'De Zonnenbloem' gehuisvestigt was.

De kleuterschool verdween door de invoering van het nieuwe basisschool in de wijk 'Geitenkamp', waardoor dat pand een tijdje leegstond.

Na overleg met de gemeente is besloten dat 'Stichting Rijnstad' het pand mocht huren en dus kreeg 'De Sperwer' een nieuw onderkomen. Dit pand werd binnen negen maanden volledig opgeknapt door 60 vrijwilligers. De kosten voor deze verbouwing waren +/- 450.000,- gulden.

Bij deze handeling is er ook gelijk rekening gehouden met overlast en is er dan ook een discoruimte die bijna volledig geluidsdicht is.

In het nieuwe pand is dus een heleboel ruimte vrijgekomen. Er zijn nu een  kantoorruimte, computerruimte, huiskamer, discoruimte, gameroom en het plein en de gang worden multifunctioneel gebruikt.

Wegwijzer

Stage

Wil je stage lopen?

Stage lopen bij Jongerencentrum de Sperwer 
Jongerencentrum de Sperwer is een plek waar je stage kunt lopen met verschillende niveau's en opleidingen van VMBO tot HBO.
We hebben de volgende erkenningen:
* Pedagogisch medewerker niv 3
* Sociaal cultureel werker niv 4
* Sociaal maatschappelijk dienstverlener niv 4
* Helpende zorg en welzijn niv 2
* VMBO l.w.t. zorg en welzijn
* Medewerker evenementenorganisatie niv 4
* Medewerker ICT niv 2 en 4

Wat moet je dan doen:
Stuur een mail naar sperwer@rijnstad.nl en vraag naar het stagepakket
Volg de stappen in het pakket en stuur alles op naar sperwer@rijnstad.nl.

Wat vragen wij in het pakket:
1. Motivatiebrief
2. Informatieformulier